مقالات

چاپ دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد؟

چاپ دیجیتال

در حال حاضر صنعت چاپ از تنوع گسترده ای برخوردار شده است به طوری که برای روش های مختلفی وجود دارد. علاوه بر چاپ روی کاغذ که دیر زمانی وجود داشته اکنون شاهد چاپ روی اشیاء گوناگونی چون پارچه، ظروف مختلف، چوب هستیم. شرکت های مختلفی مانند شرکت پی بی چاپ در حوزه خدمات چاپ فعالیت می کنند که از عمده خدمات آن ها می توان به خدمات چاپ پارچه روی انواع لباس اشاره کرد. مهم ترین روش های چاپ، چاپ افست و دیجیتال است؛ در این میان چاپ دیجیتال روشی کامل تر از چاپ افست به شمار می‌رود.

 چاپ دیجیتال چیست؟

چاپ دیجیتال از روش های مدرن چاپ است که کیفیت و سرعت عمل بالاتری نسبت به روش های چاپ غیر دیجیتالی دارد. به طور کلی این نوع چاپ، روشی ساده و آسان برای چاپ نوشته و تصویر روی سطوح قابل چاپ است. در روش چاپ دیجیتالی به صورت مستقیم دستگاه چاپ به کامپیوتر متصل می شود و متن یا تصویر مدنظر روی سطح چاپ می شود. دستگاه پرینتر نمونه ساده دستگاه چاپ است که برای چاپ های کم حجم به کار می رود. دستگاه های چاپ در انواع و اندازه مختلف و برای کاربردهای خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربردهای چاپ دیجیتال

چاپ دیجیتال برای کارهایی با حجم پایین بسیار مقرون به صرفه است و می توان از آن برای چاپ در زمینه های گوناگون بهره برد. چاپ کارت ویزیت، کارت تبریک و یا هر نوع کارت دیگر با روش چاپ دیجیتال انجام پذیر است. کاربرد دیگر این نوع چاپ در نساجی و ایجاد تصویر روی پارچه است که از مهم ترین موارد استفاده آن می توان به خدمات چاپ شال و روسری و خدمات چاپ تیشرت اشاره کرد. دیگر کاربرد چاپ دیجیتالی در طراحی دکوراسیون است که از آن برای چاپ تابلو و چاپ روی سطوحی مثل mdf استفاده می شود.

انواع چاپ دیجیتال

روش های مختلفی برای چاپ دیجیتال وجود دارد که هر یک از روش ها برای کاربردهای خاصی مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی با کیفیت ترین و متداول ترین روش های چاپ دیجیتال، روش چاپ جوهر افشان است؛ که در این روش چاپ، دستگاه های چاپ گوناگونی در اندازه های مختلف استفاده می شود. این ماشین های چاپ کاربردهای مشخصی دارند. چاپ به روش لیزری یا نوری از پرکاربردترین روش های چاپ دیجیتال بوده که مشابه چاپ تصاویر عکاسی است. روش های دیگر چاپ که هر یک کاربرد خاصی دارند کم و بیش استفاده می شوند.

روش الکتروفتوگرافی برای سفارش های چاپ با حجم بالا کاربرد دارد که در آن مرکب جامد پودری (تونر) یا مایع (روش دیجیتال مرکبی) استفاده می شود و یک روش با کیفیت بالا است. روش تصعید رنگ سرعت و کیفیت مناسبی داشته و زیر مجموعه چاپ حرارتی قرار می گیرد. در این نوع چاپ دیجیتال مواد رنگی روی سلفون قرار گرفته و رنگ با استفاده از پرتوهای لیزر یا ماتریس های حرارتی روی نوار سلفون بخار شده و روی کاغذ چاپ می شود. چاپ Direct Imaging در صنایع تولیدی کاربردی بسیاری دارد دستگاه های این روش چاپی برای درج اطلاعات محصول روی خط تولید استفاده می شوند. در چاپ مارکرهای لیزری تصویر مورد نظر توسط اشعه لیزر سوزانده شده و روی سطح چاپ می گردد.

که از جمله مهم ترین این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. چاپ جوهر افشان
  2. روش الکتروفتوگرافی شامل دو روش تونری و دیجیتال مرکبی است.
  3. چاپ دیجیتال به روش Direct Imaging
  4. روش تصعید رنگ (Dye-Sublimation)
  5. چاپ دیجیتال به روش حرارتی (Thermal)
  6. روش چاپ نوری یا پرتوی
  7. چاپ دیجیتال به روش مارکرهای لیزری

 جمع بندی

انواع روش چاپ دیجیتالی در مقایسه با چاپ افست روشی حرفه ای تر و با کیفیت تری برای چاپ روی اجسام و سطوح مختلف محسوب می شود؛ البته هزینه چاپ دیجیتال نسبت به چاپ افست بالاتر است. در این نوع چاپ مراحل کار کمتری انجام می شود و برای سفارش های چاپی با حجم کم کاربرد دارد. روش چاپ دیجیتال یک روش سریع و راحت است که می توان سفارش های چاپ را در کمترین زمان انجام داد. تنوع محصولات در چاپ دیجیتال زیاد است و افراد می توانند هر طرح دلخواه خود را به صورت نمونه چاپی داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *